Ving Tsun Kungfu in Zeist

Trainingen

Maandagavond : 20.00 – 22.00 uur
Comeniusschool
Zinzedorflaan 2b
Zeist
06-53424391

Trainer – Ron van Broekhoven

Mijn naam is Ron van Broekhoven. In 1995 ben ik begonnen met mijn Ving Tsun-training in Hilversum. Na 10 jaar ben ik overgestapt naar de VTKFAE van Philipp Bayer en sinds die tijd train ik wekelijks bij mijn leraar Ed Blom in Zoetermeer. Ik heb in de loop der jaren vele trainingsseminars bijgewoond in Nederland, Duitsland en Spanje. Mensen van allerlei pluimage en uit alle windstreken komen daar bij elkaar om hun passie te delen en samen Ving Tsun te trainen. De Ving Tsun-community is dan ook erg hecht (en relaxed) en veel beoefenaren kennen elkaar al heel lang. Sinds 2007 geef ik zelf les in Utrecht en probeer ik mijn enthousiasme voor Ving Tsun door te geven aan anderen.

Ving Tsun is ontzettend no-nonsense en het systeem ‘klopt’. Het ziet er bedrieglijk simpel uit, maar juist dat simpele heb je niet 1-2-3 onder de knie. Ving Tsun vergt inzet, doorzettingsvermogen (ook bij tegenslagen) en genoeg verstand om te snappen waar je mee bezig bent. Maar dat maakt het juist zo mooi. Het feit dat sommige van mijn collega¹s na 25-30 jaar nog steeds elke week met veel enthousiasme trainen, zegt genoeg.