Alphen aan den Rijn

Floris_en_RogierRogier

In december 1988 ben in een keer gaan kijken bij Wing Chun in Alphen aan den Rijn samen met de inmiddels overleden Bert Bos, een klasgenoot van mij. Begin 1989 ben ik toen lid geworden bij de Wing Chun school van Dick Wachtberger welke na twee jaar werd over genomen door onze huidige leraar Ed Blom. Dit alles binnen de Wing Chun Associatie van Rob Vogel Sr. In 1995 na enkele seminars van Wong Shun Leung is Ed Blom uit die associatie gestapt en sindsdien trainen we onder de vleugels van de Ving Tsun Kung Fu Association Europe (VTKFAE), een organisatie die opgericht is door Philip Bayer uit Duitsland.

Floris

Van jongs af aan ben ik gefascineerd door oosterse vechtkunsten. Dit kwam vooral door de Bruce Lee films van destijds. De snelheid en de overmacht waarmee Bruce Lee zijn tegenstanders uitschakelde. Echter in geen enkele vechtkunst welke je in Nederland kon beoefenen en waar ik weet van had, waren elementen die mij fascineerde. In mijn jeugd heb ik veel aan atletiek(AAV36) gedaan. Dit is een sport waarbij het van belang is je lichaam goed te kennen en te benutten. Toen ik 17 jaar oud was kreeg ik een blessure waardoor ik genoodzaakt werd met atletiek te stoppen. Via een toenmalige schoolvriend van mijn broer ben ik bij Wing Chun in Alphen aan den Rijn gekomen. Hier ben ik in 1991 begonnen met trainen bij mijn huidige leraar Ed Blom. In 1995 heeft Ed zich aangesloten bij de VTKFAE. De logica, de eenvoud, het dynamische en het efficiënte van dit vechtsysteem is wat mij vandaag de dag nog steeds fascineert.

Meer informatie: vingtsunalphen.nl

 

Sportzaal VroonhoevelaanTrainingsadres & tijden

Sportzaal B, Vroonhoevelaan
Vroonhoevelaan 6(Wijk Kerk en Zanen)
2408 ST Alphen aan den Rijn

Woensdag 20:00 – 22:00

 

 

Locatie Ving Tsun Alphen