Training

Ving Tsun Ardennen 2012-1
Trainingsopbouw
De trainingsopbouw vindt plaats op rustige en logische wijze. Nieuwkomers worden vanaf het begin in de eerste vorm, de Siu Lim Tau geschoold. Dit is de eerste van de vier basisvormen, waarin stand, basistechnieken en de belangrijkste principes van het Ving Tsun (Wing Chun) worden aangeleerd.

Naast het trainen van de vormen, maakt partnertraining een groot deel uit van de lessen. Hier speelt het zogenaamde chi-sau een belangrijke rol. Een stabiele stand, voetenwerk, armtechnieken, stoot, reflexen, snelheid en het leren omgaan met kracht worden hiermee ontwikkeld.

Met een goede basis kun je beginnen het trainen van stootkracht. Eerder aangeleerde technieken worden in chi-sau partnertraining, met een juist gevoel van timing en afstand, verder ontwikkeld.

Het Ving Tsun (Wing Chun) maakt veel gebruik van bewegingen waarbij verdediging en aanval gelijktijdig plaatsvinden. Dit geschiedt rechtlijnig en doelgericht. Hierdoor is het Ving Tsun (Wing Chun) snel en dynamisch.

Als de armbewegingen goed kunnen worden uitgevoerd, kun je je verder ontwikkelen met het trainen van wapens en sparring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*